Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Wolkom by, Welkom bij

De Gulden Leeuw
Hotel & Restaurant

Over ons Hotel & Restaurant

Hotel “De Gulden Leeuw” is gelegen in het gezellige centrum van de stad Workum. Er is een fraai en zonnig terras gesitueerd op het sfeervolle marktplein. Het bekende museum van Jopie Huisman bevindt zich op een afstand van slechts 50 meter en er is tevens een museum waar u kennis kunt maken met de rijke historie van Workum.

Restaurant

Hotel “De Gulden Leeuw” heeft een zaalaccommodatie die ruimte biedt aan 100 personen en nog een zaal voor 25 personen. Vóór het hotel bevindt zich een prachtig terras met 100 plaatsen.

De gerechten uit de keuken worden met de nodige zorg en fantasie voor u samengesteld. Wij maken uw diner of lunch tot een waarlijk culinaire beleving.

De hotelbar is geheel ingericht in stijl van de authentieke scheepssector; een absolute aanrader voor een ontspannen, aangename en sfeervolle avond.

Bekijk de menukaart  

Hotel

Onze kamers zijn voorzien van douche en toilet, boxspring bedden en allemaal voorzien van airco. Koffie en theevoorziening voor een relaxmoment op de kamer. Gratis wifi en s’ morgens een heerlijk ontbijtbuffet.

Ons hotel is gelegen in het centrum van het oude stadje Workum. Voor de zaak, op de markt, is het goed toeven op ons terras. Achter ons bedrijf is doorgaand vaarwater van het IJsselmeer naar de Friese binnenmeren. Dit is tevens elfstedentraject. Op loopafstand (50m) bevindt zich het befaamde Jopie Huisman museum.

Wij hebben 7 één/twee persoons kamers, 2 drie persoons kamers
en een familie kamer voor 4 personen.

Bekijk onze kamers  
Venemaaai venema
Venemaaai venema
15/03/2023
We hebben er voor het werk gezet. Super gezellig mooie kamers en ontbijt en lunch pakket geweldig
HRV
HRV
12/03/2023
Lekkere uitsmijter
Laura Brummelhuis
Laura Brummelhuis
18/02/2023
Gezellig met een hele groep geluncht.
Daniel Looijestijn
Daniel Looijestijn
07/12/2022
Een stukje terug in de tijd met een uiterst vriendelijke gastvrouw die nog wel een plekje had, en gelukkig aanwezig was. Een fijne nostalgische plaats met mooie herinneringen aan onze voorouders. Met de waag de kerk en het pleintje waaraan dit fijne hotel ligt is het een pareltje in een verloren landschap. Ik heb genoten en het fijn gehad. Maar de bruisende sfeer die erbij zou horen ontbreekt na het hoog seizoen. Verloren potentie. Dit met alle respect en de noodgedwongen situatie waarin het horecabedrijf is beland. Hopelijk ga ik nog vele van deze nostalgische plaatsen treffen. Bedankt voor het spontane verblijf.
Marcel de Haan
Marcel de Haan
12/11/2022
Echt lekkere Snert!!
erika smits
erika smits
11/11/2022
Ik had appelgebak besteld. Moest er toevallig 2 opeten. Ik kreeg ze niet op. Mijns inziens zat er veel te veel grote stukken appel in.
Jan Hendrik Karssen
Jan Hendrik Karssen
18/10/2022
Goed, kwalitatief en vriendelijk. Alles wat je verwacht van een restaurant was aanwezig. En genoten van een heerlijke lunch. Ik had een broodje Workum. Ik was er verrast van de presentatie. Anderen a Hadden de echte 'van Dobben' en dat heeft ook heerlijk gesmaakt.
Hendrik Conradi
Hendrik Conradi
18/10/2022
Porties te groot

Volg ons op social media!

Morgen zijn wij geopend voor een nieuwsjaarsborrel! Kortom, lekkere hapjes van t huis, een biljart ter beschikking, heel veel gezelligheid en proosten op het nieuwe jaar! Zien we jou morgen? 🥂✨💛

01-01-2024

22-12-2023

KERSTSPECIALS. 🎄🥂🫶🏻 Naast onze eigen kaart, serveren wij ook specials. Hertenpaté met bessen compote en gebrande Amsterdamse ui, gerookte makreel salade met avocado en mierikswortel en een kerst dessert met fererro roomijs. ✨💛 #christmas #dinner #uiteteninfriesland #workum

22-12-2023

IN DE KERSTSFEREN🎄Heb jij je tafeltje al gereserveerd? Wij zijn beide kerstdagen geopend (m.u.v. Kerstavond) ✨✨✨

27-11-2023